Let’s talk about hacksLet's talk about hacks is een podcastserie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kader van de Overheidsbrede Cyberoefening. In de podcastserie komen verschillende experts aan het woord over hacken, cybercriminaliteit en worden tips en tricks gedeeld om de cyberweerbaarheid te verhogen. Alle afleveringen zijn te beluisteren via Spotify.

Aflevering 1: Ik ben een hacker

Spreker
Ricky Gevers

Omschrijving
Hoe moeilijk of hoe gemakkelijk komt een hacker de systemen binnen van de overheid? En welke schade kan daar worden aangericht? Ethisch hacker Ricky Gevers geeft antwoord op deze en vele andere vragen.

Aflevering 2: Ik ben gehackt, wat nu

Sprekers
Dave Maasland (ESET Nederland)
Dennis Lacroix (Gemeente Hof van Twente)

Omschrijving
Het is de nachtmerrie van iedere (overheids)organisatie, gehackt worden. Al je ICT-systemen liggen plat en mogelijk liggen er gevoelige gegevens op straat. Helaas gebeurt het nog steeds en ook steeds vaker. Wat doe je als je met cybercriminaliteit te maken krijgt. Hoe handel je, wie bel je en wat communiceer je naar buiten?

Aflevering 3: Strategische keuzes rondom cybersecurity

Spreker
Hester Somsen (Ministerie van Justitie en Veiligheid)

Omschrijving
Welke strategische keuzes maakt de NCTV om Nederland digitaal veilig te maken en te houden? En welke maatregelen moeten er worden genomen om cyberdreigingen het hoofd bieden? Welke noodzakelijke stappen moeten we zetten om de vitale belangen van Nederland en de Nederlandse economie te beschermen? Op deze en vele andere vragen geeft Hester Somsen, plaatsvervangend NCTV antwoord tijdens de 3e podcast aflevering van 'Let's talk about hacks'.

Aflevering 4: Voorbereiden op de toekomst

Sprekers
Ben van Lier (Centric)
Erik Schrijvers (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR))

Omschrijving
Voor verstoringen in de fysieke wereld bestaan professionele crisisorganisaties en uitgebreide wet- en regelgeving. De voorbereiding op een digitale ontwrichting krijgt echter nog te weinig aandacht. Hoe kunnen we ons voorbereiden, hoe kunnen we escalatie voorkomen en wat kunnen we verwachten van de ontwikkelingen in de toekomst?Aflevering 5: Hack the HagueAflevering 6: Opsporen en voorkomen van cybercrimeAflevering 7: Evaluatie ransomware aanvalAflevering 8: Wat kunnen we verwachten van cybercriminelen in de toekomst?